8.25.2007

Patarei Propeller

Käisime täna Uku, Silveri, Paasi ja Tiinaga Patarei vanglas, Peeter Malkovi sünnipäeval. Esinesid Kaseke, Raske Rukis, Agent M, Propeller ja Jaan Sööt.
Kaks aastat tagasi avanes mul võimalus Patarei vangla siseruumides ekskurseeritud saada ja ise hiljem seal ringi konnata. Koguni pidu panna. Nimelt toimus seal Olde Hansa suvelõpupidu, mis kulmineerus Glenhi lossis.
Täna avati Patarei vangla vabaõhuürituste korraldamiseks. Maja ümber saab ringi käia, kus on kujutluse loomiseks aknad vaadeldavate pragudega lahti jäetud, et inimesed sisse näeksid ja...mis seal salata, ka vangla ja niiske kivimüüri lõhna tunneksid. Samuti olen ekskursandina saanud käia Tallinna vanglas(mis asub muide kesklinnas) ja mul on olemas reaalne võrdlusmaterjal kahe vangla vahel.
Malkovi sünnipäevale kohaselt olid kohale vuranud vanad ja noored rokipeerud. Vesteldes Ukuga Propelleri fenomenaalsusest, Uku: "Olgem ausad! Harva satub kontserdile, kus bänd on mitu korda rohkem täis, kui sa ise.". Purjutamine ei ole primaarne(mille 100% paikapidavust kinnitasid kuluaarid), aga see, millist käitumist ja milliseid liigutusi/poose nad endale laval lubavad, sealjuures lauldes lugeda nädalapäevi ning varsti pea 30 aastat olla publiku poolt igatsetud ja armastatud, on vägev. Endaga hästi läbi saades, ütlen: "Nii, vahetame teemat!", libistan pilgu lavalt vasakule ja näen vanglamaja seinu ja aknaid, mis omakorda on näinud palju kurbust ja raisatud aega. Siis tuleb sõber ja raputab sind naerma või astub SL Õhtulehe fotograaf varba peale, mis paneb omakorda mõtlema järgmisest traagikapesast.
Vapraimad Tiina ja Uku läksid veel Diletantide avangardile Polümeris.

Pildil on Plink-Plongi posti-Maria ja Laura. Pildistas Evelin. CD pätsasin Tiinalt.


No comments: