8.14.2007

Ah, ühed hipid kõik

Minu perearst töötab ja toimetab Kalamajas. Nii olen kahel hommikul hiljemalt 8.30 ärganud ja päikesega ärkavatel Kalamaja uulitsatel lonkinud. Eile hommikul nägin näiteks Arvo Kukumägi, kes, ümbritsetuna mitmest kilekotist, istus kivil ja rääkis minust eelnevalt mööda vuhisenud ratturiga-nad olid ilmselt tuttavad. Meenus vahetu intsident Leigol ja järgmisel nädalal ilmunud SL Õhtulehe esikaanepilt, millele oli juurde kirjutatud, et Kukumägi lõi Lensmentil prillid lavalise ropendamise pärast eest ära. Eile näis ta rahumeelne.
Täna hommikul nägin, kuidas kass hiilis teri nokkivatele tuvidele vargsi lähedale ja siis karmauhti, sööstis ühe priske kudrutaja suunas. Uudishimust jäin vaikselt seisatama ja pinda takseerima. Tuvid tõusid õhku ja maandusid sammuke eemal. Kõndisin edasi.
Olde Hansa päevilt mäletan, kuidas keskaegse pulma ajal vedeles reakojaplatsil peata tuvi. Keegi välikohvikute töötajatest ei pidanud vajalikuks oma klientide söögiisu nimel tuvikest ära koristada. Nii lustisid ja võitlesid kõhutäie eest pea põlvekõrgused kajakad, kes tuvi nokavahel lennutasid ja vahepeal korjust maas nokaga toksisid. Aga kuhu tuvi pea kadus? Tuvi pea ei maksa vist üle 100 krooni, niiet politsei leiuosakonda ei oleks toona pidanud seda viima(erinevalt inimese peast), aga küsimus jääb.
Ja huvitav, kas tänahommikune väike tiiger sai tuvi hambusse, või peab hea südamega linnaelanikelt pasteeti noolima minema?

Kaiser Chiefs - Ruby

No comments: